Pandémia prehĺbila nenávisť. Podľa Naďa treba šíriť osvetu u mladej generácie

TA3 TASR
25.3.2021 16:35

Pandémia ešte viac prehĺbila nenávistné prejavy a nepriateľské diskusie v spoločnosti. Preto je dôležité zamerať sa na osvetu a vzdelávanie mladej generácie, aby si tieto nebezpečenstvá uvedomovala. Pri príležitosti 79. výročia prvého transportu Židov zo Slovenska to pripomenul dočasný minister zahraničných vecí a minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO).

Pandémia prehĺbila nenávisť. Podľa Naďa treba šíriť osvetu u mladej generácie
TASR/Pavel Neubauer

"Je potrebné mať na pamäti, že to, čo sa začalo slovami nenávisti, často v minulosti vyústilo do fyzického napádania a v prípade holokaustu aj do masového vraždenia. Aj preto je dôležité zamerať sa na osvetu a vzdelávanie mladej generácie, aby si tieto nebezpečenstvá uvedomovala. Je našou povinnosťou byť ostražitý voči všetkým nenávistným prejavom už pri ich zárodku," uviedol Naď.

Pripomenul, že krajina radí medzi svoje priority boj proti všetkým formám rasizmu, xenofóbie a intolerancie a podporuje slobodu náboženského vyznania. Dievčenským transportom z Popradu do koncentračného tábora Auschwitz sa začala 25. marca 1942 prvá vlna deportácií zo Slovenska, počas ktorých bolo vypravených 57 transportov a v nich 57.752 Židov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok