Putinovi sa vedľajšie účinky vyhli, dostal jednu z troch ruských vakcín

TA3 TASR
25.3.2021 13:30

Ruský prezident Vladimir Putin nemá po zaočkovaní prvou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19 vedľajšie účinky, informoval novinárov hovorca Kremľa Dmitrij Peskov. Píše o tom ruská štátna tlačová agentúra TASS.

Putinovi sa vedľajšie účinky vyhli, dostal jednu z troch ruských vakcín
TASR/AP

"Prezident nemá nijaké vedľajšie účinky, cíti sa dobre, vakcínu znáša dobre," povedal hovorca. Putin dostal prvú dávku vakcíny proti covidu v utorok večer 23. marca. Následne to oznámil Peskov bez toho, aby spresnil, ktorou vakcínou bol 68-ročný Putin konkrétne zaočkovaný.

Putin, ktorý sa počas dvoch desaťročí svojej vlády pozornosti médií nevyhýbal, nechcel byť zaočkovaný pred kamerami, ako Peskov v utorok už pred očkovaním prezidenta vysvetlil. Dodal vtedy, že šéf Kremľa dostane jednu z troch ruských očkovacích látok - všetky z nich sú podľa jeho slov účinné a spoľahlivé.

Rusko vyvinulo tri vakcíny proti koronavírusu, Sputnik V, EpiVacCoronu a CoviVac, hoci najviac sa pozornosť zameriava na Sputnik, pomenovaný po prvej družici vypustenej do vesmíru Sovietskym zväzom. Očkovanie obyvateľstva Ruska proti covidu postupuje pomalšie než v mnohých iných krajinách. Obe dávky vakcíny dostali zatiaľ iba približne štyri milióny zo 144 miliónov obyvateľov Ruska, pričom ďalšie dva milióny ľudí dostali prvú dávku.

Na rozdiel od mnohých svetových lídrov ako napríklad amerického prezidenta Joe Bidena, pápeža Františka či britskej kráľovnej Alžbety II., ktorí dostali vakcínu verejne, Putinovi ju podali v súkromí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok