Opúšťať rozrobenú prácu je ťažké. Prezidentka sa poďakovala exministrom

TA3
25.3.2021 11:18

Prezidentka Zuzana Čaputová prijala vo štvrtok demisie ďalších dvoch ministrov, Branislava Gröhlinga a Ivana Korčoka. V príhovore sa obom poďakovala za prácu počas náročného roka a poznamenala, že opustiť nedokončenú prácu nie je jednoduché.

Opúšťať rozrobenú prácu je ťažké. Prezidentka sa poďakovala exministrom
TASR/Jaroslav Novák

"Svoje demisie podávate nielen ako vyjadrenie individuálneho rozhodnutia, ale aj ako prejav stanoviska politickej strany, ktorá vás do vlády nominovala, a ktorá už dnešným dňom nemá v kabinete zastúpenie," prihovorila sa prezidentka bývalým ministrom.

Prezidentka chápe, že Korčok prevzal rezort diplomacie po období, keď sa proklamovaná zahranično-politická orientácia republiky nie vždy zhodovala s konkrétnymi činmi a postojmi reprezentantov štátu. "Vašim príchodom na post ministra sa výrazne posilnila snaha o jednotu v zahraničnopolitickom pôsobení," ocenila Čaputová.

Problémy, ktorým čelil Gröhling, podľa prezidentky najlepšie ilustruje fakt, že v povojnovej histórii bol prvým ministrom školstva, počas pôsobenia ktorého boli školy väčšinu času zatvorené. V Pláne obnovy je podľa Čaputovej ministerstvom školstva "vypracovaný kvalitný dlhodobý reformný zámer na použitie 800 miliónov eur určených na vzdelávanie našej novej generácie, od škôlkárov až po doktorandov".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok