Čo ak si klienti neuplatnia voucher na dovolenku? Na riešení sa pracuje

TA3 TASR
24.3.2021 11:49

Ministerstvo dopravy a výstavby s rezortom financií aktuálne pripravuje riešenia pre prípad, že klienti neuplatnia svoj voucher na dovolenku do konca augusta. Uviedol to hovorca rezortu dopravy Ivan Rudolf.

Čo ak si klienti neuplatnia voucher na dovolenku? Na riešení sa pracuje
SITA/AP

Po 31. auguste tohto roka totiž budú musieť cestovné kancelárie klientom do 14 dní vrátiť peniaze za neuskutočnený zájazd. "Spolupracujeme na viacerých alternatívach riešenia, konkrétny návrh teda zatiaľ nie je pripravený," priblížil Rudolf.

Zároveň skonštatoval, že vrátenie peňazí za už uhradené zálohy klientov cestovných kancelárií rieši v rámci ochrany spotrebiteľa ministerstvo hospodárstva podľa zákona o zájazdoch. Kompenzácie ušlého zisku cestoviek z dôvodu obmedzenia podnikania na základe rozhodnutia vlády, ktorým sa zakazuje cestovanie do zahraničia s cieľom rekreácie, budú opäť súčasťou schémy pomoci. Rezort dopravy predpokladá, že bude nutné vo veľmi krátkom čase zvýšiť balík prostriedkov na tento účel.

"Na to, aby sme mohli spustiť veľkú schému pomoci, potrebujeme schválenie EK a tiež zvýšenie objemu peňazí o 100 miliónov eur. Výzvu vyhlásime ihneď po tom, ako sa splnia obe podmienky," dodal hovorca MDV.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok