Heger o opatreniach vedcov a Matoviča: 17 z nich je splnených

TA3 TASR
23.3.2021 17:21

Z úloh, na ktorých sa pred časom dohodli premiér Igor Matovič a slovenskí vedci, je už 17 z nich splnených. V utorok to povedal minister financií Eduard Heger dočasne poverený vedením ministerstva zdravotníctva s tým, že 11 ďalších úloh je v procese riešenia.

Heger o opatreniach vedcov a Matoviča: 17 z nich je splnených
TASR/Martin Baumann

Za splnené považuje napríklad zrušenie výnimky na vychádzku do prírody mimo okresu. V prípade obyvateľov mesta Bratislava s možnosťou vychádzok v rámci kraja a v prípade obyvateľov mesta Košice s možnosťou vychádzok aj do okresu Košice-okolie, či napríklad obmedzenie platnosti všetkých výnimiek zo zákazu vychádzania na čas od 5.00 do 20.00 h.

Patrí sem napríklad tiež sprísnenie kontrol prechodu štátnych hraníc a registrácie v aplikácii e-hranica alebo aj urýchlenie spustenia sekvenovania minimálne 500 náhodne vybraných pozitívnych vzoriek týždenne či realizáciu sekvenovania pozitívnych vzoriek z osôb, ktoré pricestovali z rizikových oblastí v zahraničí a ďalšie.

Medzi tie, na ktorých sa ešte pracuje, patria napríklad distribúcia testov na samotestovanie do domácností či zavedenie e-karantény do konca apríla.

Predseda vlády spolu s vedcami a odborníkmi spoločne diskutovali na Úrade vlády SR o riešení situácie s ochorením COVID-19 ešte koncom februára. Hovoril o mimoriadne plodnej, vecnej a konštruktívnej debate. Podporu opatrení chcel nájsť naprieč politickým spektrom a tiež u prezidentky Zuzany Čaputovej.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok