Bödör toľko šťastia ako Kvietik nemá, ostáva vo väzbe

TA3 TASR
23.3.2021 16:38

Nitriansky podnikateľ Norbert Bödör obvinený v kauze Dobytkár, zostáva vo väzbe. V utorok o tom rozhodol Najvyšší súd SR, keď zamietol jeho sťažnosť voči uzneseniu Špecializovaného trestného súdu, pracovisko Banská Bystrica ako nedôvodnú.

Bödör toľko šťastia ako Kvietik nemá, ostáva vo väzbe
TASR/Martin Baumann

Zároveň mu predĺžil väzbu do 1. sepmtebra 2021. Informovala o tom hovorkyňa Najvyššieho súdu SR Alexandra Važanová.

Najvyšší súd rozhodol, že vo väzbe zostane aj Milan K., ktorého pôvodnepecializovaný trestný súd prepustil na slobodu. "Senát 4T Najvyššieho súdu na dnešnom neverejnom zasadnutí, na podklade sťažností prokurátora, ako aj obvinených, uznesenie Špecializovaného trestného súdu, pracovisko Banská Bystrica z 15. marca 2021 zrušil vo vzťahu k obvinenému JUDr. Milanovi K. v celom rozsahu," spresnila Važanová.

Koncom januára Najvyšší súd SR zamietol sťažnosti obvineného podnikateľa Petra K. a Norberta Bödöra proti predĺženiu lehoty väzby do 1. apríla.

Počas akcie Dobytkár do polovice júla 2020 Národná kriminálna agentúra (NAKA) obvinila 21 fyzických a sedem právnických osôb. Čelia obvineniu z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Výška zdokumentovaných úplatkov dosiahla takmer 10,5 milióna eur.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok