NHL: Športové úspechy pokračujú, darilo sa Tatarovi i Sekerovi

TA3 TASR
21.3.2021 07:25

Slovenský hokejista Tomáš Tatar strelil gól, pridal asistenciu a premenil víťazný nájazd pri triumfe Montrealu v sobotnom zápase NHL. Canadiens zdolali na svojom ľade Vancovuer 5:4 po nájazdoch. Na výhre Dallasu v Detroite 3:0 sa podieľal aj obranca Andrej Sekera, ktorý dosiahol svoj druhý zásah v tejto sezóne.

NHL: Športové úspechy pokračujú, darilo sa Tatarovi i Sekerovi
TASR/AP

Tatar sa presadil v 34. minúte duelu, keď vyrovnal na 2:2, v závere druhej časti hry asistoval Joelovi Edmundsonovi, ktorý poslal domácich do vedenia. Pre slovenského útočníka to bol 20. bod v prebiehajúcom ročníku (6+14). V nájazdoch prekonal brankára Bradena Holtbyho v šiestej sérii.

Tridsaťštyriročný Sekera v 29. minúte zdvojnásobil vedenie Stars, keď jeho nahadzovaný puk z modrej čiary prekvapil brankára Thomas Greiss. Pre 34-ročného obrancu to bol druhý zásah a tretí bod v tomto ročníku. Dallas uspel v riadnom hracom čase prvýkrát po piatich zápasoch.

Tretie víťazstvo za sebou dosiahla Tampa Bay, ktorá si poradila s Chicagom 4:1. Výrazne k tomu prispel švédsky obranca Viktor Hedman, autor troch asistencií. Slovenský obranca Erik Černák strávil na ľade v drese "bleskov" 21:57 minúty a inkasoval dve trestné minúty.

Hráči Pittsburghu potvrdili dobrú formu, keď zvíťazili na ľade New Jersey 3:1. Penguins vyhrali siedmy z uplynulých deviatich duelov. Bryan Rust a Jake Guentzel prispeli k triumfu zhodne gólom a asistenciou, kapitán hostí Sidney Crosby si pripísal dve asistencie.

V ďalšom stretnutí Florida zdolala Nashville 2:0. V oboch góloch Panthers mal prsty útočník Anthony Duclair (1+1), čistým kontom sa blysol brankár Chris Driedger.

Colorado rozdrvilo doma Minnesotu 6:0 a natiahlo víťaznú sériu v NHL už na šesť zápasov. Hráči Avalanche nadviazali na piatkové víťazstvo nad "divochmi" 5:1.

New Jersey - Pittsburgh 1:3

Florida - Nashville 2:0

Colorado - Minnesota 6:0

Tampa Bay - Chicago 4:1

Carolina - Columbus 2:3 pp a sn

Detroit - Dallas 0:3 /A. Sekera (Dallas) 1+0/

Montreal - Vancouver 5:4 pp a sn /T. Tatar (Montreal) 1+1/

New York Islander - Philadelphia 6:1

Toronto - Calgary 2:0

Washington - New York Rangers 1:3

Anaheim - Arizona 1:5

San Jose - St. Louis 2:5

Edmonton - Winnipeg 4:2

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok