V moskovskej bytovke došlo k výbuchu, medzi obeťami je i dieťa

TA3 TASR
19.3.2021 15:13

Životy troch ľudí a zranenia štyroch ďalších osôb si vyžiadal výbuch v bytovom dome v moskovskej mestskej časti Chimki. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie. K výbuchu došlo v jednom z bytov v deväťpodlažnom bytovom dome. Explózia a tlaková vlna zničili strop medzi poschodiami, vybili okná a poškodili balkóny vedľajších bytov.

V moskovskej bytovke došlo k výbuchu, medzi obeťami je i dieťa
TASR/AP

Agentúra TASS uviedla, že príčinou výbuchu mohol byť únik plynu. Podľa úradov o život prišli dvaja dospelí a jedno dieťa. Štyri osoby vrátane desaťročného dieťaťa previezli so zraneniami do nemocnice. Obyvateľov bytového domu evakuovali a vo všetkých 36 bytoch odpojili plyn. Moskovská radnica medzičasom informovala, že v piatok večer sa do svojich bytov budú môcť vrátiť obyvatelia troch z celkovo štyroch vchodov.

Vicepremiér administratívy Moskovskej oblasti Jevgenij Chromušin oznámil, že dovtedy sa obnovia dodávky tepla, vody i elektriny. Obyvatelia najviac zasiahnutého vchodu si budú môcť v sprievode záchranárov ísť do svojich bytov zobrať najnutnejšie veci.

Gubenátor moskovského regiónu Andrej Vorobiov predtým avizoval, že v bytovom dome bude v najbližších dňoch vykonaná bezpečnostná previerka a posúdi sa rozsah a charakter opráv. Vyslovil predpoklad, že najviac poškodená časť bytového domu bude úplne zrekonštruovaná do troch týždňov. Spresnil, že obyvatelia daného vchodu nebudú môcť nasledujúce dva týždne bývať v bytoch od piateho do deviateho podlažia. Prisľúbil, že úrady im počas renovácie bezplatne poskytnú náhradné ubytovanie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok