Poslanci odmietli výzvu Smeru. Všetko podľa nich funguje

TA3 TASR
19.3.2021 14:27

Poslanci NR SR v piatkovom hlasovaní odmietli uznesenie o výzve trom najvyšším ústavným činiteľom, ktoré predložil podpredseda opozičného Smeru-SD a parlamentu Juraj Blanár.

Poslanci odmietli výzvu Smeru. Všetko podľa nich funguje
TASR/Jakub Kotian

Návrhom uznesenia chcel dosiahnuť, aby NR SR vyzvala troch najvyšších ústavných činiteľov, prezidentku Zuzanu Čaputovú, šéfa parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina) a premiéra Igora Matoviča (OĽANO) predstúpiť pred občanov a informovať o aktuálnej situácii, ako aj o tom, aké opatrenia plánujú prijať po 21. marci.

Blanár na piatkovej tlačovej konferencii pripomenul, že návrh uznesenia predkladal v čase hlbokej vládnej krízy a chaosu, ktorý koalícia spôsobila. Chcel, aby vrcholní predstavitelia krajiny upokojili situáciu a predovšetkým ľuďom povedali, aké ďalšie opatrenia ich čakajú.

Od koaličných poslancov sa podľa Blanára v diskusii dozvedeli, že všetko funguje a opatrenia sa prijímajú. Chaos sa podľa neho preniesol aj na pôdu NR SR, keď v pléne chýbajú predkladatelia návrhov zákonov a rokovanie nie je plynulé. Za jediné riešenie Smer-SD považuje dokončenie petičnej akcie na iniciovanie referenda o predčasných voľbách.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok