Do Bratislavy prídu na summit SPPS viacerí európski premiéri

TASR
3.10.2012 11:38

Do Bratislavy pricestuje v piatok 5. októbra viacero predsedov vlád členských štátov Európskej únie a Chorvátska. Na pozvanie premiéra Roberta Fica sa zúčastnia na stretnutí Skupiny priateľov politiky súdržnosti (SPPS).

Do Bratislavy prídu na summit SPPS viacerí európski premiéri
TA3

Na schôdzke sa zúčastní aj predseda Európskej komisie (EK) José Manuel Barroso a predseda Európskeho parlamentu Martin Schulz. Návrh na uskutočnenie stretnutia dnes schválila vláda SR. Týmto chcú vyslať spoločný signál o ich podpore v prospech silnej politiky súdržnosti potrebnej pre udržateľný rast, vytváranie nových pracovných miest, ako aj posilňovanie konkurencieschopnosti.

Rovnako chcú podporiť objem prostriedkov politiky súdržnosti v rozsahu, ako navrhla EK, poukázať na potrebu dosiahnutia dohody o rozpočte EÚ na roky 2014 až 2020 do konca tohto roku tak, aby sa prostriedky zo všetkých programov a fondov mohli začať čerpať od januára 2014.

"S vysokou pravdepodobnosťou dosiahneme výsledok, ktorý nebudú môcť ostatné krajiny v rámci EÚ ľahko odignorovať a budú sa týmto postojom musieť zaoberať," vyhlásil k stretnutiu Fico.
Skupina vznikla pred siedmimi rokmi s cieľom vytvoriť rámec pre diskusiu a koordináciu pozícií štátov, ktoré sú hlavnými príjemcami prostriedkov politiky súdržnosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok