Žena bránila svojho psa pred dobermanom, liečiť sa bude mesiace

TA3 TASR
18.3.2021 15:03

Polícia sa zaoberá prípadom, pri ktorom utrpela zranenie 20-ročná majiteľka psa, keď ho bránila pred útočiacim dobermanom v obci Veľké Úľany v okrese Galanta.

Žena bránila svojho psa pred dobermanom, liečiť sa bude mesiace
TASR/S. Písecký (Ilustračná fotografia)

Podľa krajskej policajnej hovorkyne v Trnave Zlatice Antalovej 45-ročný majiteľ nemal dobermana na vôdzke, zviera bolo bez náhubku a muž ho nedokázal privolať. Žena sa bude zo zranenia, ktoré pri incidente utrpela, liečiť zhruba tri mesiace.

Polícia začala vo veci trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví. "Pri tom, ako sa majiteľka svojho boxera pokúšala pomocou vôdzky odtiahnuť preč spadla na zem. Pri páde na tvrdý betón si zranila chrbát a utrpela zlomeninu stavca," uviedla Antalová. Policajti vykonávajú v prípade potrebné procesné úkony, pri ktorých sa budú riešiť aj znalecké posudky. Pri dokázaní viny hrozí nezodpovednému majiteľovi psa až jeden rok vo väzení.

"Polícia upozorňuje majiteľov štvornohých miláčikov, aby nezabúdali na svoje povinnosti. Osoba venčiaca psa je povinná predchádzať tomu, aby pes útočil na človeka alebo na iné zvieratá, prípadne ich iným spôsobom ohrozoval. Svojho psa musí majiteľ vedieť ovládať v každej situácii. Pokiaľ ide o nebezpečného psa, musí mať na verejnom priestranstve nasadený náhubok,” doplnila hovorkyňa.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok