Pozostalí sťažnosť nepodali, stíhanie v prípade Violy je zastavené

TA3 TASR
17.3.2021 21:40

Uznesenie vyšetrovateľa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave, ktorým koncom februára zastavil trestné stíhanie v prípade úmrtia Violy Macákovej, je už právoplatné, potvrdil prokurátor a hovorca Krajskej prokuratúry v Bratislave Matej Izakovič.

Pozostalí sťažnosť nepodali, stíhanie v prípade Violy je zastavené
TASR

"V trestnej veci Violy M. je dňom 2. marca právoplatné uznesenie vyšetrovateľa PZ o zastavení trestného stíhania, keďže v zákonom stanovenej lehote nebola voči uvedenému uzneseniu podaná sťažnosť," uviedol Izakovič. Sťažnosť mohli podať v zákonnej lehote pozostalí. Z uznesenia z 24. februára okrem iného vyplývalo, že smrť Violy Macákovej, ku ktorej došlo v novembri 2019, nebola spôsobená cudzím zavinením.

Bezprostrednou príčinou smrti Macákovej bolo zlyhanie činnosti srdca, ktoré utrpela pri opakovanom pôsobení tupého násilia. Neboli zadokumentované žiadne stopy po spútaní alebo zviazaní poškodenej, žiadne zlomeniny členkov. Prípadný sexuálny motív spáchania skutku bol podľa vyšetrovateľa vzhľadom na charakter zdokumentovaných zranení poškodenej jednoznačne vylúčený.

Polícia 11. novembra 2019 prijala oznámenie o náleze podchladenej ženy na Prístavnej ulici v Bratislave. Po príchode na miesto policajti zistili, že sa tam nachádza žena s početnými zraneniami po celom tele. Oživiť sa ju nepodarilo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok