Študentská rada vysokých škôl vyhlásila mobilizáciu

TASR
3.10.2012 07:29

Študentská rada vysokých škôl (ŠRVŠ) začala v utorok 2. októbra na základe hlasovania valného zhromaždenia ŠRVŠ zo dňa 29. septembra mobilizáciu študentov Slovenskej republiky.

Študentská rada vysokých škôl vyhlásila mobilizáciu
TA3

"Dôvodom je predovšetkým súčasný nevyhovujúci stav vysokého školstva na Slovensku a kroky vlády Roberta Fica, ktoré ŠRVŠ považuje za konanie škodiace záujmom študentov na Slovensku," oznámil médiám tajomník Študentskej rady vysokých škôl pre vzťahy s verejnosťou Radoslav Zemko v tlačovom vyhlásení, aktualizovanom v utorok večer na základe nových informačných vstupov, ktoré ŠRVŠ získala v uplynulých hodinách.

Medzi hlavné problémy, na ktoré chce upozorniť, zaradila ŠRVŠ aj zvýšenie odvodového zaťaženia študentov pri práci na dohodu, súčasné znenie návrhu zákona o Fonde na podporu vzdelávania a nízke dotácie na stravovanie študentov.

"Súčasťou mobilizácie bude protestné zhromaždenie, naplánované na 23. októbra 2012 v mestách Bratislava a Košice, a bojkot vyučovania študentmi fakulty Politických vied a medzinárodných vzťahov Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici," informoval Zemko. Dodal, že o ďalších miestach protestných zhromaždení sa momentálne rokuje.

"Zhromaždeniu bude predchádzať prednesenie konkrétnych požiadaviek vláde a parlamentu Slovenskej republiky," uviedol na záver tlačového vyhlásenia Zemko.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok