Fico v TA3: Táto koalícia bola od začiatku odsúdená na neúspech

TA3
16.3.2021 20:37

Súčasná vládna koalícia je podľa predsedu Smeru-SD Roberta Fica odsúdená na neúspech. Premiér Igor Matovič má podľa neho dve možnosti - buď odvolá Richarda Sulíka a urobí si poriadok v koalícii, alebo sa bude musieť pozerať na to, že dospejeme k predčasným voľbám. Fico v Téme dňa povedal, že inej možnosti ako predčasné voľby niet.

Fico v TA3: Táto koalícia bola od začiatku odsúdená na neúspech
TA3

Nerobme paralelu medzi mnou a Matovičom, povedal v úvode relácie Téma dňa predseda Smeru-SD Robert Fico. Povedal, že v čase, kedy on odstúpil z pozície premiéra postupoval kontinuálne a nikto si ani nevšimol, že došlo k zmene. "Situácia, do ktorej sa dostala vládna koalícia je objektívna a je prirodzená. Od samého začiatku bola táto koalícia bola odsúdená na neúspech, pretože sa stretli štyria ľudia, ktorí nikdy spolu spolupracovať nemôžu a nebudú," povedal Fico.

Štát je podľa Fica v rozvrate. Keby bol on v pozícii premiéra, urobil by si "poriadok so Sulíkom", dnes je na to však podľa neho už neskoro, pretože koalícia je v stave, že "akýkoľvek krok Matovič urobí bude vyvolávať ďalšie a ďalšie konflikty," povedal v Téme dňa. Zopakoval, že najdemokratickejšou cestou z vládnej krízy sú predčasné parlamentné voľby.

Ak chceli urobiť gesto, mali odstúpiť všetci, povedal Fico k demisii Milana Krajniaka z pozície ministra práce. "Čo ak odišiel z funkcie tak rýchlo pán minister preto, lebo sa bál, že ho zadržia?" pýtal sa Fico. Krajniak sa podľa neho pomaľoval červenou farbou. Fico sa viac prikláňa k tomu, že v prípade odchodu Krajniaka išlo o prevenciu a nie o štátnické gesto.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok