Štart kvalifikácie sa blíži, v nominácii chýbajú dvaja legionári

TA3 TASR
16.3.2021 11:45

Slovenská futbalová reprezentácia si na začiatku kvalifikácie MS 2022 musí poradiť bez Mareka Hamšíka. Okrem zraneného stredopoliara a kapitána chýba v nominácii trénera Štefana Tarkoviča aj brankár Marek Rodák, ktorý tiež laboroval so zranením. Vo výbere figuruje 27 hráčov.

Tridsaťtriročný Hamšík si na piatkovom tréningu vo svojom novom klube IFK Göteborg privodil zranenie lýtka a vynechal sobotné prípravné stretnutie aj pondelňajší tréning. Slovenskí futbalisti bez neho odštartujú mimoriadne náročný rok. Okrem najmenej troch duelov na preložených ME 2020 proti Poľsku, Švédsku a Španielsku absolvujú aj desať kvalifikačných duelov v H-skupine v boji o mundial v Katare. Okrem toho odohrajú ešte júnovú generálku na ME na pôde Rakúska.

Slovensko vstúpi do kvalifikácie v stredu 24. marca o 20.45 SEČ duelom v Nikózii proti domácemu Cypru (Štadión GSP). Následne odohrá na trnavskom Štadióne Antona Malatinského zápasy s Maltou (sobota 27. marca, 20.45) a Ruskom (utorok 30. marca, 20.45). Okrem týchto súperov stoja Slovensku v ceste na MS aj Chorváti a Slovinci. V septembri slovenskí reprezentanti pocestujú do Slovinska a opäť odohrajú dva zápasy doma, naopak v októbri nastúpia na oba duely u súperov. Kvalifikáciu ukončia v novembri na Malte.

Na MS postúpi priamo len víťaz skupiny, druhý tím tabuľky zabojuje v baráži. Slovensko na svetovom šampionáte hralo len raz, v roku 2010 v Juhoafrickej republike sa pod vedením trénera Vladimíra Weissa st. prebojovalo do osemfinále.

nominácia SR na kvalifikačné zápasy MS 2022 s Cyprom, Maltou a Ruskom:

brankári: Martin Dúbravka (Newcastle United), Dominik Greif (ŠK Slovan Bratislava), Dušan Kuciak (Lechia Gdansk)

obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín), Ľubomír Šatka (Lech Poznaň), Martin Koscelník (Slovan Liberec), Milan Škriniar (Inter Miláno), Martin Valjent (RCD Mallorca), Tomáš Hubočan (Omonia Nikózia), Lukáš Pauschek (ŠK Slovan Bratislava), Dávid Hancko (Sparta Praha)

stredopoliari: Ján Greguš (Minnesota United), Albert Rusnák ml. (Real Salt Lake), Stanislav Lobotka (SSC Neapol), Patrik Hrošovský (KRC Genk), Juraj Kucka (Parma Calcio), Ondrej Duda (1. FC Kolín), Róbert Mak (Ferencváros Budapešť), Vladimír Weiss (Slovan Bratislava), László Bénes (FC Augsburg), Lukáš Haraslín (Sassuolo Calcio), Jakub Hromada (Slavia Praha), Tomáš Suslov (FC Groningen), Matúš Bero (Vitesse Arnhem)

útočník: Michal Ďuriš (Omonia Nikózia), Róbert Boženík (Feyenoord Rotterdam), Dávid Strelec (ŠK Slovan Bratislava)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok