FOTO Matovič bol u Čaputovej. O čom hovorili, nepovedal

TA3 TASR
16.3.2021 10:35

V utorok popoludní prijala prezidentka Zuzana Čaputová v Prezidentskom paláci predsedu vlády Igora Matoviča. Hovorili spolu o kríze, v ktorej sa aktuálne zmieta slovenská koalícia.

Prezidentka Zuzana Čaputová sa s premiérom Igorom Matovičom stretla v utorok popoludní v Prezidentskom paláci. Po rokovaní odišiel premiér z paláca bez toho, aby sa akokoľvek vyjadril k tomu, o čom spolu s prezidentkou hovorili.

Príde aj Sulík

O stretnutie s prezidentkou požiadal aj šéf SaS a vicepremiér Richard Sulík. Oslovil aj ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú (Za ľudí). Tá s ním však do paláca nejde. "Potrebujeme konzultovať ďalší postup, ktorý nutne musí byť v súlade s Ústavou SR. Preto som oslovil pani ministerku spravodlivosti," vysvetlil pozvanie Kolíkovej Sulík.

Účasť Kolíkovej na prijatí u prezidentky vyvrátil hovorca rezortu spravodlivosti Peter Bubla, uviedol, že ministerka to na utorok nemala ani nemá plánované. Rovnako to potvrdilo tlačové oddelenie strany Za ľudí. Dodalo, že pozvanie do paláca nemá ani predsedníčka strany Veronika Remišová.

Matovič má rušný deň

Matoviča sa doobeda stretol aj s klubom strany Za ľudí. V pondelok vyzvali Igora Matoviča na odchod z premiérskeho kresla tak Veronika Remišová, ako aj Richard Sulík. Obaja rovnako tvrdia, že ak to bude nutné, sú ochotní opustiť ministerské posty aj oni.

Medzi tým však všetkých stihla šokovať strana Sme rodina. Na pondelkovej tlačovej konferencii nečakane oznámil minister práce Milan Krajniak, že podal demisiu, ktorú už stihol elektronickou poštou doručiť aj Zuzane Čaputovej. K jeho odchodu odchádza napriek tomu, že o jeho kreslo nikto nežiadal. Boris Kollár tvrdí, že tento krok má byť dôkazom vôle zachovať stabilitu vládneho štvorlístka.

Koalícia sa zmieta v kríze už dlhší čas. Premiér Igor Matovič a minister hospodárstva Richard Sulík majú nezhody už dlhodobo. Situácia sa však skomplikovala po tom, ako exminister zdravotníctva Marek Krajčí spolu s premiérom zorganizovali nákup ruských vakcín Sputnik V. Koaliční partneri im však vyčítali najmä vítanie vakcín priamo na letisku. Boj medzi stranami zatiaľ stál kreslo ministra zdravotníctva Mareka Krajčího. Strana OĽaNO tvrdí, že jeho odchodom sa splnili podmienky dohody medzi OĽaNO, SaS, Za ľudí a Sme rodina.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok