V Česku sa epidémia spomaľuje, nakazených pribudlo menej

TA3 TASR
16.3.2021 10:30

Česká republika zaznamenala za pondelok 10.511 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2, čo je o 130 menej než pred týždňom. Informoval o tom spravodajský portál iDNES.cz s odvolaním sa na údaje ministerstva zdravotníctva.

V Česku sa epidémia spomaľuje, nakazených pribudlo menej
TASR/AP (ilu)

Index rizika českého protiepidemického systému je na úrovni 71 bodov. Reprodukčné číslo vírusu (R0), ktoré určuje, koľko osôb v priemere nakazí jeden infikovaný, sa od pondelka nezmenilo a zostáva na hodnote 0,94. Naďalej je tak pod hodnotou jedna, čo znamená, že epidémia sa spomaľuje. V ČR podľa ministerstva zdravotníctva od začiatku pandémie potvrdili vyše 1,4 milióna prípadov nákazy koronavírusom a 23.657 úmrtí v spojitosti s ochorením COVID-19.

V krajine je aktuálne hospitalizovaných 8939 ľudí, stav 1993 z nich je vážny. V Česku bolo celkovo podaných už viac ako 1,1 milióna dávok vakcín proti novému koronavírusu. Oboma dávkami vakcíny zaočkovali v ČR vyše 300.000 ľudí. V pondelok tam podali 32.450 dávok vakcíny, píše iDNES.

Český minister zdravotníctva Jan Blatný v pondelok oznámil, že prísne opatrenia na území Českej republiky budú platiť i po 21. marci a ich uvoľnenie nenastane ani počas Veľkej noci. Prísne pravidlá sú podľa Blatného efektívne a viedli k zastaveniu nárastu nových prípadov. Česká vláda by mala záverečnú úpravu pravidiel predložiť na mimoriadnom rokovaní vo štvrtok (18. marca).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok