V Banskej Bystrici dostali vakcínu prví náhradníci, záujem je obrovský

TA3 TASR
15.3.2021 17:49

Za prvé štyri dni fungovania sa do náhradníckeho systému na očkovanie proti novému koronavírusu zriadeného Banskobystrickým samosprávnym krajom prihlásilo viac ako 8700 ľudí. V očkovacom centre v Banskej Bystrici dostalo počas víkendu vakcínu 123 z nich, informoval Marek Mačica z oddelenia komunikácie Banskobystrického samosprávneho kraja.

V Banskej Bystrici dostali vakcínu prví náhradníci, záujem je obrovský
TASR/AP

Banskobystrický kraj naďalej vyzýva obyvateľov na prihlásenie sa do zoznamu náhradníkov na očkovanie proti ochoreniu COVID-19 prostredníctvom webovej stránky www.nahradnici.sk. Portál obsahuje detailné inštrukcie k registrácii aj číslo na call centrum, ktoré počas pracovných dní pomáha verejnosti s prihlasovaním sa. Systém záujemcov o vakcínu zoraďuje podľa princípov národnej očkovacej stratégie, a teda veku a pridružených diagnóz.

Možnosť využiť systém náhradníkov sme hneď po jeho odštartovaní ponúkli aj ostatným samosprávnym krajom. Našou absolútnou prioritou je spraviť všetko pre to, aby sme každú dostupnú vakcínu rýchlo a bezpečne poskytli obyvateľom,“ uviedol podpredseda kraja Ondrej Lunter.

Očkovacie centrá zriadené Banskobystrickým krajom v Banskej Bystrici, Brezne, Lučenci a Zvolene zaočkovali počas minulého týždňa takmer 7-tisíc ľudí. Do veľkonočných sviatkov kraj sľubuje otvorenie ďalších štyroch veľkokapacitných očkovacích centier, a to v Žiari nad Hronom, Rimavskej Sobote, Revúcej a vo Veľkom Krtíši.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok