Minister Krajniak končí. Oznámil to už aj prezidentke Čaputovej

TA3
15.3.2021 17:20

Minister práce Milan Krajniak oznámil na tlačovej konferencii hnutia Sme rodina, že sa vzdáva svojej funkcie. Oznámil to už aj prezidentke republiky Zuzane Čaputovej.

Minister Krajniak končí. Oznámil to už aj prezidentke Čaputovej
TASR/Dano Veselský

Ako povedal predseda Sme rodina Boris Kollár, hnutie nemá v súčasnej situácii žiadne personálne požiadavky smerom ku koaličným partnerom. Odchodom premiéra Igora Matoviča a Richarda Sulíka by sa nič nezmenilo, pretože by svoje konflikty preniesli do parlamentu. "Cirkus" však podľa Kollára pokračuje, no takto to ďalej ísť nemôže. Kollár oznámil, že hnutie telefonovalo už aj s prezidentkou Zuzanou Čaputovou, ktorej oznámili svoje stanovisko a demisiu ministra práce Milana Krajniaka.

Krajniak už žiadosť o demisiu na post ministra práce prezidentke elektronicky doručil. "Svoju demisiu chápem ako krok k čo najskoršiemu ukončeniu koaličnej krízy. Myslím si, že každá koaličná strana by mala urobiť isté politické gesto a ukázať, že je ochotná sa niečoho aj vzdať. Ako šéf ministerského klubu Sme rodina svoju demisiu za takéto politické gesto považujem," napísal Krajniak prezidentke v žiadosti o demisiu.

Podľa Kollára tým nenaznačili, že by mali zo svojich postov odísť aj iní ministri. Menšinovej vláde hovoria podľa Kollára "nie". Chcú dovládnuť v štvorkoalícii, no vedia si predstaviť aj trojkoalíciu.

"Urobili sme všetko preto, aby bola v stredu koaličná kríza ukončená," povedal Krajniak s tým, že chceli ukázať, že sa vedia niečoho vzdať a chcú, aby sa kríza čo najskôr skončila.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok