Situácia sa nezlepšuje, v nemocnici naďalej pomáhajú aj vojaci

TA3 TASR
15.3.2021 14:29

Situácia vo zvolenskej nemocnici je pre nový koronavírus aj naďalej vážna. Informovala o tom Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica vo Zvolene patrí. Nemocnici pre vážnu situáciu aj naďalej pomáhajú vojaci.

Situácia sa nezlepšuje, v nemocnici naďalej pomáhajú aj vojaci
TASR/Michal Svítok (ilu)

„V pondelok evidujeme 65 hospitalizovaných pacientov s novým koronavírusom na štandardných lôžkach, sedem pacientov si vyžaduje pripojenie na umelú pľúcnu ventiláciu, piati sa nachádzajú na JIS," uviedla riaditeľka zvolenskej nemocnice Ľudmila Veselá s tým, že u troch pacientov zaznamenali zdravotníci ťažký postcovidový syndróm.

„Zároveň je stále práceneschopných 50 našich zamestnancov, u deviatich z nich je potvrdené ochorenie COVID-19,“ dodala. Zvolenská nemocnica doteraz zaočkovala proti ochoreniu COVID-19 vyše 4000 registrovaných záujemcov vakcínou Pfizer. „Nikto zo zaočkovaných nemal závažnú reakciu,“ spomenula hovorkyňa. Banskobystrický samosprávny kraj spustil vo Zvolene ďalšie očkovacie centrum.

Spolupracuje na ňom so zvolenskou nemocnicou, ktorá sa stará o medicínsku stránku. „Toto je naše druhé vakcinačné centrum a v oboch používame registrované vakcíny,“ povedala Ľudmila Veselá. „Upozorňujeme, že telefonická registrácia na očkovanie nie je možná, využiť treba internetovú stránku korona.gov.sk,“ podotkla. „Vo vakcinačnom centre zdravotníci minulý týždeň zaočkovali vakcínou AstraZeneca približne 1300 ľudí,“ ukončila Pavliková.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok