Suchobu zadržali v Dubaji, pracujú na jeho vydaní na Slovensko

TA3 TASR
15.3.2021 12:51

Extradičné dokumenty a žiadosť o vydanie obvineného Michala Suchobu na Slovensko budú najbližšou diplomatickou cestou doručené príslušným orgánom v Spojených arabských emirátoch (SAE). Potvrdil to hovorca ministerstva zahraničných vecí (MZVEZ) Juraj Tomaga. Podnikateľa Suchobu, obvineného v rámci kauzy Mýtnik, zadržal Interpol 17. februára v Dubaji.

Suchobu zadržali v Dubaji, pracujú na jeho vydaní na Slovensko
interpol

Skompletizované a superlegalizované extradičné dokumenty i žiadosť o vydanie poskytlo ministerstvo spravodlivosti rezortu zahraničia 10. marca. Hovorca MS SR Peter Bubla predtým dodal, že extradičná žiadosť musí byť zaslaná diplomatickou cestou z toho dôvodu, že medzi SR a SAE neexistuje bilaterálna zmluva a SAE nepristúpili k žiadnemu medzinárodnému dohovoru, ktorý by upravoval vyžiadanie na trestné konanie alebo výkon trestu odňatia slobody.

Špecializovaný trestný súd v rámci akcie Mýtnik poslal do väzby piatich obvinených. Konkrétne exšéfa finančnej správy Františka Imreczeho, podnikateľa Jozefa Brhela, jeho brata Petra Brhela, Janu Rovničanovú a tiež bývalého šéfa IT sekcie finančnej správy Milana Gregu. Obvinenia sa podľa polície týkajú trestnej činnosti súvisiacej s machináciami pri verejnom obstarávaní a korupciou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok