FOTO Hviezdy sa predviedli v róbach. Pozrite sa, kto zažiaril na Grammy

TA3 TASR
15.3.2021 10:45

Galavečer 63. ročníka amerických hudobných cien Grammy sa pre pandémiu konal v oklieštenej podobe a o takmer dva mesiace neskôr, ako bolo plánované. Napriek tomu si diváci opäť mohli vychutnať atraktívne vystúpenia a prehliadku výnimočných kostýmov a rób.

FOTO Hviezdy sa predviedli v róbach. Pozrite sa, kto zažiaril na Grammy
TASR/AP

Udeľovanie cien sprevádzali prísne hygienické opatrenia. Ceremoniál presunuli na základe diskusií so zdravotníckymi expertmi, ako aj s umelcami, ktorí mali na galaverečeri vystúpiť, keďže oblasť Los Angeles bola v januári epicentrom šírenia koronavírusu v Kalifornii.

V najprestížnejšej kategórii album roka zvíťazila americká speváčka Taylor Swiftová s titulom Folklore. Stala sa tak prvou ženou, ktorá si v tejto kategórii odniesla v poradí tretiu cenu — porota v predchádzajúcich rokoch ocenila jej albumy Fearless a 1989. Grammy za nahrávku roka získala, podobne ako vlani, speváčka Billie Eilish za minimalistickú skladbu Everything I Wanted.

Ceny Grammy udeľuje od roku 1959 Národná akadémia hudobného umenia a vied za výnimočné úspechy v hudobnom priemysle. Pôvodne sa ocenenie nazývalo Gramophone Awards. Patrí k najvýznamnejším hudobným oceneniam na svete a považuje sa za ekvivalent filmových Oscarov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok