Europoslanci v TA3: Vláda má potenciál, no chce to menej ega

TA3
14.3.2021 12:28

Premiérova komunikácia neprospieva k lepšej nálade v spoločnosti, zhodli sa na tom poslanci Európskeho parlamentu Miriam Lexmann a Michal Wiezik, ktorí diskutovali v relácii V politike. Podľa Wiezika by pomohlo menej ega a viac spolupráce. Lexmann hovorí, že vláda má potenciál, no mala by sa prestať zaoberať hádkami.

Súčasná vláda má podľa europoslankyne Lexmann potenciál vysporiadať sa s korupciou, a preto by mala byť podporená v tom, aby sa prestala zaoberať svojimi problémami, hádkami a škriepkami. Je kľúčové, aby táto vláda nevzdávala boj, zomkla sa a doručila občanom to, čo im sľúbila. Predčasné voľby podľa nej prinesú do krajiny väčší chaos.

Situácia je extrémne zložitá a nikto ju v čase volieb podľa Wiezika neočakával. "Prospelo by menej ega a viac koncepcie a rozumnej spolupráce," povedal v TA3. Pád vlády nepovažuje za alternatívu, ktorá by mohla fungovať.

Wiezik sa pýta, či premiér nemá poradcu, ktorý by mu "statusy tlmil", pretože robia viac škody ako osohu. "To, čo odkázal smerom do Európy bolo absolútne neprístojné," povedal Wiezik a pripomenul, že Matovič reprezentuje celé Slovensko. Ak chce byť štátnikom, mal by na prejave popracovať, pretože "takto komunikujú populisti v opozícii, mimo parlamentu, ale nie premiér," vyhlásil europoslanec. Žiaden premiér si po nástupe do funkcie už podobné prešľapy nedovolí.

Ako povedala Lexmann, pri riešení pandémie je nesmierne dôležitá dôvera občanov vo vedenie štátu. Spomenula škandinávske krajiny, ktorým sa darí s pandémiou bojovať lepšie, pretože ľudia vláde dôverujú. Spôsob Matovičovej komunikácie je neštandardný. V súčasnej dobe takáto komunikácia podkopáva dôveryhodnosť a jednotu vlády.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok