SaS navrhla opozícii nového kandidáta na šéfa NKÚ

TASR
2.10.2012 10:58

SaS v utorok navrhla opozičným stranám kandidáta na predsedu Najvyššieho kontrolného úradu. Uvádza to webový portál denníka Sme.

SaS navrhla opozícii nového kandidáta na šéfa NKÚ
SaS

Podľa informácií Sme ide o Vladimíra Klimeša, ktorý bol v posledných voľbách na 24. mieste ich kandidátky. Klimeš bol bývalým novinárom denníka Práca, za vlády Ivety Radičovej bol členom predstavenstva pološtátneho Slovenského plynárenského priemyslu. O nominácii rozhodla v pondelok podvečer Republiková rada strany SaS.

Klimeš je druhým kandidátom SaS na toto miesto. Kamila Krnáča Smer dvakrát v parlamente nezvolil, preto sa rozhodol, že už kandidovať nebude.

Podporu opozície nemá istú

Klimeš nemá istú podporu u všetkých opozičných poslaneckých klubov. Minimálne OĽaNO mu svoje hlasy len tak nedá. "Pozveme si ho do klubu, kde ho vyspovedáme. Pri ľuďoch, ktorých nepoznáme, nebudeme podpisovať bianco šeky," povedal íder OĽaNO Igor Matovič, ktorý Klimeša nepozná.

Liberáli dnes oznámili šéfom opozičných poslaneckých klubov KDH, SDKÚ-DS, Most-Híd a OĽaNO, že na šéfa NKÚ navrhujú Klimeša. Ten sa má v blízkom čase predstaviť opozičným poslancom na híringoch jednotlivých klubov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok