Najzaujímavejšie fotografie týždňa

SITA
7.10.2012 07:55

Pozrite sa na náš pravidelný výber najzaujímavejších agentúrnych fotografií týždňa.

Najzaujímavejšie fotografie týždňa
SITA
britania.jpg

1. Za prielivom La Manche stále dbajú na tradície. Na obrázku sú sudcovia v Londýne, ktorí počas slávnostnej procesie prechádzajú z Westminsterského opátstva do Parlamentu. (AP Photo/Lefteris Pitarakis)

pakistan.jpg

2. Afgánka pózuje v pakistanskom slume neďaleko stáda oviec. Dievča mnohým pripomína mladú Sharbat zo slávnej fotografie Afghan Girl z roku 1972.  (AP Photo/Muhammed Muheisen)

cina.jpg

3. Elitní pekingskí policajti sa pripravujú zdvihnúť nad hlavy vence kvetov, ktoré potom odnesú k Monumentu hrdinov ľudu. (AP Photo/Andy Wong)

india.jpg

4. Bojíte sa o svoje deti, keď sa hrajú na preliezačkách? Ich indickí rovesníci na pobreží Bengálskeho zálivu sa odvážia i na takúto vratkú konštrukciu. (AP Photo/Arun Sankar K)

gruzinsko.jpg

5. Gruzínci pri parlamentných voľbách. Vládna moc prozápadného prezidenta Saakašviliho utrpela porážku. (AP Photo/Georgy Abdaladze)

chavez.jpg

6. Malá verzia venezuelského prezidenta Huga Cháveza počas jedného z jeho predvolebných mítingov. (AP Photo/Rodrigo Abd)

fico.jpg

7. Nevraživosť je dávno preč. Maďarský premiér Orbán si so slovenským šéfom vlády Ficom počas otvorenia strediska v Mlynkoch výborne porozumel. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

summit.jpg

8. Predstaviteľov Egypta, Bahrajnu a Čile počas summitu juhoamerických a arabských krajín mimoriadne zaujala peruánska tanečníčka. (AP Photo/Martin Mejia)

Chrám Sv. Petra (SITA).jpg

9. Taliansky biznismen Marcello di Finizio zvolil netradičnú formu protestu proti európskej integrácii. Vyliezol na kupolu vatikánskeho Dómu svätého Martina, usadil sa na jednom z chrličov, rozvinul svoj transparent a odmietol zliezť. (AP Photo/Riccardo De Luca)

Aleppo (SITA).jpg

10. Nie, nejde o záber z postapokalyptického filmu. Na obrázku je ulica v kedysi prekvitajúcom sýrskom meste Aleppo. Krajina sa už mesiace zmieta v krvavej občianskej vojne. (AP Photo/SANA)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok