V hre je viacero mien. OĽANO rokuje o Krajčího nástupcovi

TA3 TASR
12.3.2021 12:28

Hnutie OĽANO rokuje o viacerých menách na post ministra zdravotníctva. Potvrdil šéf poslaneckého klubu hnutia Michal Šipoš. "V hre je viacero mien, rokujeme," uviedol Šipoš

V hre je viacero mien. OĽANO rokuje o Krajčího nástupcovi
TASR/Dano Veselský

Žiadne meno zatiaľ nechce potvrdzovať ani vyvracať. "Keď budeme mať meno na 100 percent potvrdené, dáme vedieť," odpovedal Šipoš na otázku, či je v hre aj meno poslankyne Národnej rady SR za OĽANO a lekárky Evy Horváthovej. Tá uviedla, že ponuku na post šéfky rezortu zdravotníctva nedostala.

OĽANO chce podľa Šipoša za ministra človeka, ktorý bude bojovať proti korupcii a nadviaže na dobrú prácu Mareka Krajčího. "A nebude v područí finančných skupín a oligarchov," dodal.  Šipoš zároveň v relácii RTVS Z prvej ruky priznal, že v koalícii boli dohodnutí len na odchode Krajčího, časové hľadisko neriešili ani nepodmieňovali očkovaním Sputnikom V.

Ako možný nástupca Krajčího sa spomína aj štátny tajomník rezortu financií Marcel Klimek. Premiér Igor Matovič (OĽANO) vo štvrtok nepotvrdil, či bude novým ministrom on. Žiadnu ponuku na tento post zatiaľ neeviduje ani štátny tajomník ministerstva zdravotníctva Peter Stachura. Povedal to pred piatkovým rokovaním vlády. Krajčí avizoval, že podá demisiu v piatok.

Pôvodne mal odchádzať postupne s tým, že bude pomáhať novému šéfovi rezortu. Premiér avizoval, že Krajčí by mal odísť až vtedy, keď sa rozbehne očkovanie Sputnikom V. Postup OĽANO vyvolal opäť koaličné pnutie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok