Hasičov prekvapil pri požiari trojmetrový krokodíl nílsky

TA3
12.3.2021 12:00

Českí hasiči zažili v piatok ráno poriadne prekvapenie. Pri hasení požiaru záhradného domčeka v Klopine v Olomouckom kraji natrafili na živého trojmetrového krokodíla nílskeho. Prípad už rieši polícia.

Hasičov prekvapil pri požiari trojmetrový krokodíl nílsky
Twitter.com/Hasiči Olomouc

Požiar zasiahol vrchnú časť záhradného domčeka, exotické zviera našli hasiči v zadymených priestoroch na prízemí, kde sa voľne pohybovalo. Pre nezvyčajný nález museli zastaviť hasiace práce, privolať odborníkov zo zoologickej záhrady a priestor uzavrieť. Po tom, ako prišli na miesto odborníci na odchyt zvierat, trojmetrového krokodíla s pomocou lán odchytili a premiestnili ho do priľahlej garáže.

Ako pre Události Ostrava uviedla hovorkyňa hasičov Lucie Balážová, na krokodíla upozornil aj majiteľ domu. Na miesto privolali aj políciu, ktorá celý prípad dokumentuje. Ako upozornila hovorkyňa polície Tereza Neubauerová, v Českej republike nie je bežné chovať trojmetrové krokodíly, a preto podajú podnet na Krajskú veterinárnu správu pre Olomoucký kraj, ktorá má preveriť legálnosť chovu.

Po odchyte zvieraťa hasiči dokončili práce. Príčinou požiaru je podľa Balážovej nedbanlivosť, predbežnú škodu odhadli na 90 000 českých korún.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok