Nový minister môže priniesť energiu do boja s vírusom, tvrdí Remišová

TA3 TASR
12.3.2021 09:44

Zmena na poste ministra zdravotníctva môže priniesť novú energiu do riešenia pandémie a naštartovať veľké reformy v zdravotníctve. Uviedla to vicepremiérka a predsedníčka koaličnej strany Za ľudí Veronika Remišová.

Nový minister môže priniesť energiu do boja s vírusom, tvrdí Remišová
TASR/Martin Baumann

"Zmena na poste ministra zdravotníctva, ktorú sme žiadali, môže priniesť novú energiu do riešenia výziev spojených s pandémiou a zároveň naštartovať veľké reformy spojené s nevyhnutnou obnovou zdravotníctva, ktoré je zdevastované po rokoch vlády Smeru-SD a na pokraji síl pre dlhotrvajúcu pandémiu," povedala vicepremiérka.

Pre stranu je dôležité, aby koalícia lepšie fungovala. Musí sa podľa Remišovej výrazne zlepšiť komunikácia v rámci nej aj navonok. "Vláda má riešiť problémy ľudí, nie ľudia problémy vlády," podotkla.

Minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO) podá v piatok svoju demisiu. Nechce, aby termín jeho odchodu bol ďalšou zámienkou na povalenie vlády. Svoj koniec vo funkcii oznámil vo štvrtok s tým, že dve menšie koaličné strany podmienili zotrvanie vo vláde jeho demisiou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok