Vládu čaká rokovanie, témou budú taxikári i nákladná doprava

TA3 TASR
12.3.2021 08:21

Vládny kabinet má tento týždeň netradične zasadnúť až v piatok dopoludnia. Skôr počas týždňa koalícia rokovala o urovnaní politickej krízy.

Vládu čaká rokovanie, témou budú taxikári i nákladná doprava
TASR/Martin Baumann (ilu)

Ministri by mali diskutovať napríklad o programe podpory autosektora, prísnejších postihoch za obchod s nelegálne získaným umeleckým predmetom či o vymenovaní staronového člena Bankovej rady Národnej banky Slovenska.

Minister dopravy Andrej Doležal plánuje vznik schémy na pomoc autosektoru. Návrh zákona avizoval ešte vo štvrtok (11.3.). Novou schémou by chcel pomôcť autosektoru, teda nákladnej doprave, autobusovej doprave, taxislužbám aj autoškolám.

Ak bude niekto obchodovať na Slovensku s predmetom kultúrnej hodnoty, ktorý bol získaný na území iného štátu nelegálnou činnosťou a bol na územie SR dovezený v rozpore s právnymi predpismi, Ministerstvo kultúry môže udeliť sankciu až do výšky 200 000 eur, a to aj opakovane. Za samotný dovoz takéhoto predmetu môže byť pokuta až 100 000 eur. Vyplýva to z návrhu novely zákona o podmienkach vývozu a dovozu predmetu kultúrnej hodnoty, o ktorom má tiež rokovať vláda.

Guvernér NBS Peter Kažimír navrhuje kabinetu opätovne vymenovať za člena BR centrálnej banky Ľuboša Pástora. Ten je jej členom od marca 2015 a podľa guvernéra spĺňa zákonom stanovené kritériá, predpoklady a podmienky pre opätovné vymenovanie. Pástor dlhodobo vykonáva pedagogickú činnosť a ďalšie odborné činnosti v oblasti finančnej ekonómie, od júla 1999 prednáša na Chicagskej univerzite

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok