Otázku odchodu Mičovský považuje za predčasnú, chce jednať s premiérom

TA3 TASR
11.3.2021 17:05

Otázka ohľadom odstúpenia z funkcie je v tejto chvíli predčasná. Uviedol to minister pôdohospodárstva Ján Mičovský (OĽANO) v súvislosti s Plánom obnovy, ktorého návrh v medzirezortnom pripomienkovom konaní nepočíta so žiadnymi prostriedkami pre agrosektor.

Otázku odchodu Mičovský považuje za predčasnú, chce jednať s premiérom
TASR/Pavel Neubauer

"Mojou prvoradou úlohou je teraz stretnúť sa s premiérom a prejednať s nim možnosť získania finančných prostriedkov z Plánu obnovy. Rokovanie k Plánu obnovy nie je ukončené a za náš rezort určite predložíme zásadné pripomienky," avizoval minister. Chýbajúce prostriedky pre agrorezort kritizoval Mičovský už skôr počas týždňa. Nevylúčil v tejto súvislosti ani možnosť demisie.

"Realita je v tejto chvíli taká, že tá moja stolička sa trasie. Ja som to už povedal, že keď tá miliarda eur (z Fondu obnovy) nebude, tak nemám veľmi na tomto mieste čo robiť. Rozhovory nie sú uzavreté. Musím povedať, že v tejto chvíli je to pripomienkové konanie, ktoré vôbec nepočíta s prostriedkami v našom rezorte a vyzerá to nie dobre," upozornil v našej diskusnej relácii Téma dňa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok