Nezodpovední vodiči opäť za volantom. Alkohol spôsobil nehodu

TA3 TASR
10.3.2021 14:50

V okresoch Trnava a Senica nafúkali dvaja vodiči viac ako dve promile. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antalová.

Nezodpovední vodiči opäť za volantom. Alkohol spôsobil nehodu
Polícia SR - Trnavský kraj

Vodička dodávky okrem toho, že šoférovala pod vplyvom alkoholu, navyše spôsobila dopravnú nehodu. "V pondelok (8. 3.) popoludní išla 37-ročná žena cez obec Kúty v okrese Senica, keď pri vychádzaní z kruhového objazdu neprispôsobila jazdu svojim schopnostiam. Autom prešla cez ostrovček, zišla mimo cestu, narazila do okrasnej dreviny a poškodila fasádu domu," uviedla Antalová.

Policajtom pri dychovej skúške na alkohol nafúkala 2,15 promile. "Svojím konaním spôsobila škodu na aute vo výške 2000 eur a škodu na dome a strome vo výške 200 eur. Ženu zadržali a previezli do cely policajného zaistenia do Senice. Keďže nepreukázala opodstatnenosť porušenia zákazu vychádzania, policajti jej uložili blokovú pokutu," doplnila krajská policajná hovorkyňa.

Ďalší alkoholový prehrešok riešili policajti v okrese Trnava. V obci Dolné Dubové zastavili policajti v nedeľu podvečer osobné auto. "Vodiča podrobili kontrole a pri dychovej skúške zistili, že auto šoféroval 44-ročný muž s viac ako 2,5 promile alkoholu. Ihneď ho obmedzili na osobnej slobode a eskortovali do Trnavy, do policajnej cely," doplnila Antalová. Obaja vodiči sa dopustili prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý im hrozí trest odňatia slobody na jeden rok. Rozhodovať o vine a treste vodičky bude súd v tzv. superrýchlom konaní. Muž bol po rozhodnutí súdu o vine a treste prepustený na slobodu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok