Slovan Bratislava nestačil na Traktor Čeľabinsk

TASR, SITA
1.10.2012 17:35

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v pondelňajšom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy na ľade Traktoru Čeľjabinsk 1:3. Zverenci trénera Rostislava Čadu sa najbližšie predstavia v stredu na štadióne Avtomobilistu Jekaterinburg, kde zakončia "trip" po súperových klziskách.

Slovan Bratislava nestačil na Traktor Čeľabinsk
SITA

Traktor Čeľjabinsk - Slovan Bratislava 3:1 (1:0, 2:1, 0:0)
Góly: 9. Jakucenja (Belov), 26. Antipov (Suglobov, Panov), 35. Suglobov (Panov, Antipov) - 34. Šatan (Vondrka). Rozhodcovia: Naumov, Šenjov - Lazarev, Golovjov (všetci Rus.), vylúčení: 5:5, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, 7500 divákov
Traktor Čeľjabinsk: Garnett - Quint, Rjabikin, Vasilčenko, Belov, Katičev, Razin, Šinin, Nesterov - Čistov, Bulis, Kuznecov - Kontiola, Jakucenja, Kosticyn - Suglobov, Panov, Antipov - Popov, Glinkin, Karpov
Slovan Bratislava: Janus - Tabaček, Sigalet, Štajnoch, Luža, Švarný, Boumedienne, Ďatelinka - Miklík, Bližňák, Vondrka - Kukumberg, Ölvecký, Bartovič - Lipiansky, Hudáček, Šatan - Dravecký, Šťastný, Daňo - Mikúš

Priebeh zápasu:
Hokejisti Slovana Bratislava nastúpili na ľade Čeľjabinsku opatrne a vyčkávali na svojej modrej čiare. Naopak, domáci sa od začiatku snažili tvoriť hru a častejšie sa dostávali pred Janusa. Ten si s úvodnými akciami Traktoru poradil, no v 9. minúte kapituloval. Belov prihral za obranu Slovana Jakucenjovi a ten zoči-voči brankárovi hostí nezaváhal - 1:0.

Aj nasledujúce minúty patrili domácim hráčom a ich tlak zastavilo až vylúčenie Bulisa v 12. minúte. "Belasí" sa nasťahovali do útočného pásma, ale nedokázali si vypracovať gólové šance. Prvá vážna prišla až v 16. minúte, Lipiansky sa však zblízka nepresadil. V závere úvodného dejstva mohli domáci zvýšiť na 2:0, no brejk dvoch na jedného nedotiahli do úspešného konca.

Slovan hral na začiatku druhej tretiny v oslabení, ale súpera do vyložených šancí nepustil. V 26. minúte však kapituloval druhýkrát, keď sa po akcii Suglubova s Panovom presadil Antipov. Vzápätí Janus zachránil pri ďalšej šanci Kuznecova. V ďalších minútach prišiel útlm. Domáci si strážili náskok a nikam sa neponáhľali. Hostia zase nevedeli nájsť recept na dobrú obranu Traktora a až na menšie šance Miklíka a Bartoviča sa k ničomu vážnemu nedostali.

V 31. minúte sa vrútil do pásma Bulis a po jeho strele musel zachrániť Janus. Jeho zákroku však predchádzal faul hostí a Traktor mal ďalšiu presilovku. Slovan ale potvrdil, že mu to v oslabeniach ide, keď sa po Vondrkovej prihrávke dostal do úniku kapitán Šatan, ktorý si blafákom položil Garnetta a znížil na 1:2. Krátko po konci presilovky Suglobov strelou spomedzi kruhov opäť upravil na rozdiel dvoch gólov - 3:1. V ďalších minútach rozkúskovali hru tvrdé zákroky a vylúčenia, ale gól už nepadol.

Podobne tomu bolo aj na začiatku záverečného dejstva, keď si mužstvá vyskúšali hru štyroch na štyroch. V 45. minúte vystrelil Bartovič, ale Garnett bol pozorný a poradil si aj s ďalšou možnosťou Šatana. Potom prišla presilovka hostí, ale tým to v početnej výhode vôbec nešlo. Domáci hráči si už na súperov dávali pozor a ich ofenzívne snahy zastavovali už v zárodku. Slovan tak prehral na súperovom ľade aj druhýkrát za sebou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok