NHL: Černák skóroval v Tampe, k triumfu Capitals pomohol Pánik

TA3 TASR
10.3.2021 07:29

Slovenský hokejista Erik Černák prispel gólom a asistenciou k triumfu Tampy Bay Lightning v nočnom zápase zámorskej NHL na ľade Detroitu Red Wings 4:3 po predĺžení. Pre dvadsaťtriročného obrancu to bolo prvý presný zásah v sezóne, v 21 dueloch si pripísal dokopy sedem bodov (1+6).

NHL: Černák skóroval v Tampe, k triumfu Capitals pomohol Pánik
TASR/AP

Černák sa vyhol vážnejšiemu zraneniu po zákroku Connora Murphyho pri víťazstve "bleskov" v Chicagu 6:3 v noci na pondelok a mohol nastúpiť už proti Detroitu. Zadák Blackhawks ho tvrdo atakoval pri zadnom mantineli, pričom zasiahol jeho hlavu. Po nešetrnom zákroku bolo u Černáka podozrenie na otras mozgu, to sa napokon nepotvrdilo.

Útočník Richard Pánik pomohol jednou asistenciou k víťazstvu Washingtonu Capitals nad New Jersey Devils 5:4 po predĺžení. Tridsaťročný krídelník strávil na ľade 12:24 minút a pripísal si aj jednu "mínusku", dve strely na bránku, tri hity a jeden blok. Zdeno Chára odohral 17:08 min, zaznamenal jednej mínusový bod, jeden hit a zablokoval dve strely. Boston prehral na ľade New Yorku Islanders 1:2 po predĺžení a nájazdoch. Brankár Jaroslav Halák kryl 26 striel a mal úspešnosť 96,3%.

Výsledky:
Pittsburgh - NY Rangers 4:2


Toronto - Winnipeg 3:4


Columbus - Florida 2:4


Carolina - Nashville 3:2 pp


Washington - New Jersey 5:4 pp /Pánik za domácich 0+1/

Philadelphia - Buffalo 5:4 pp a sn

NY Islanders - Boston 2:1 pp a sn

Detroit - Tampa Bay 3:4 pp

Dallas - Chicago 6:1

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok