Zrušenie plošného testovania vydržalo v Hlohovci týždeň

TA3 TASR
9.3.2021 15:55

Mesto Hlohovec pôvodne od marca zrušilo mobilné odberové miesta na plošné testovanie antigénovými testami na prítomnosť ochorenia COVID-19, no už po týždni sa k testovaniu vrátilo a na nadchádzajúci víkend (13. a 14. 3.) prevádzku obnoví.

Zrušenie plošného testovania vydržalo v Hlohovci týždeň
TASR/Ján Krošlák

Dôvodom je podľa primátora Miroslava Kollára znížený počet ľudí, ktorí sa prišli otestovať na stále mobilné odberové miesto zriadené ministerstvom zdravotníctva.

"Počet otestovaných v okrese sa prepadol o 20 percent zhruba z 21.500 na 17-tisíc, pričom len necelých 5-tisíc ľudí sa otestovalo v existujúcich piatich mobilných odberových miestach zriadených ministerstvom zdravotníctva a armádou, ostatní využili odberné miesta v okolitých obciach a u zamestnávateľov," uviedol primátor. Na konci februára na sociálnej sieti napísal, že pôjde o posledné plošné testovanie a mesto už bude sústreďovať svoje kapacity iba na zabezpečenie testovania súvisiaceho s otváraním škôl a školských zariadení. Poradil vtedy obyvateľom, aby využívali kapacity stálych mobilných odberových miest v meste.

"Testovanie robíme ako službu obyvateľom nášho mesta, ktorí sa z akéhokoľvek dôvodu potrebujú preukazovať potvrdením o negatívnom výsledku testu," doplnil aktuálne k obnoveniu testovania Kollár. Na víkend otvoria v Hlohovci sedem mobilných odberových miest, a to od 8.00 do 19.00 h, v piatich je možné využiť rezervačný systém. Spustený bude od stredy (10. 3.) spolu s infolinkou. Testovanie počas celého týždňa prebieha na stálych piatich mobilných odberových miestach. Na týchto miestach je nutné mať rezervovaný termín na stránke korona.gov.sk.

Témy: Hlohovec
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok