USA po mesiacoch zaznamenali menej ako 1000 obetí denne

TA3 TASR
9.3.2021 08:40

Spojené štáty zaznamenali po vyše troch mesiacoch menej ako 1000 úmrtí na ochorenie COVID-19 za jeden deň. Informovala o tom univerzita Johnsa Hopkinsa. Za posledných 24 hodín zomrelo v krajine na ochorenie 749 ľudí. Vrchol v počte úmrtí bol 12. januára, keď ich zaznamenali 4473. Od 29. novembra minulého roku denný počet úmrtí neklesol pod hranicu 1000.

USA po mesiacoch zaznamenali menej ako 1000 obetí denne
TASR/AP (ilu)

Počet úmrtí a miera nákazy tak v Spojených štátoch klesla na úroveň pred Dňom vďakyvzdania a ďalšími sviatkami na konci roka, keď intenzívnejšie cestovanie a početnejšie rodinné stretnutia posilnili šírenie vírusu.

Spomalenie vírusu tiež znamená posilnenie rozsiahlej očkovacej stratégie prezidenta Bidena, ktorému Senát schválil návrh zákona o pomoci pre podniky a občanov USA postihnutých koronavírusovou pandémiou vo výške 1,9 bilióna dolárov (1,6 bilióna eur).

Očkovací program v Spojených štátoch sa začal v priebehu decembra a v krajine je už plne zaočkovaných (jednou dávkou v prípade vakcíny Johnson & Johnson a dvoma v prípade vakcín Moderna a Pfizer) skoro desať percent obyvateľov (približne 31,5 milióna ľudí).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok