Generálna prokuratúra spustila protikorupčnú linku

SITA
1.10.2012 11:32

Generálna prokuratúra Slovenskej republiky spustila od dnešného dňa protikorupčné linky na nahlasovanie podozrenia z korupčného správania sa prokurátorov a zamestnancov prokuratúry z celého Slovenska.

Generálna prokuratúra spustila protikorupčnú linku
TA3

"Občania môžu na telefonickej linke, alebo emailom nahlásiť aj podozrenia z korupčného správania sa na iných orgánoch štátnej a verejnej správy," uviedla hovorkyňa GP Vladimíra Gedrová. Prokuratúra tak okrem zákonnej možnosti podania trestného oznámenia zaviedla ďalšie protikorupčné opatrenia, ktorými budú môcť občania upozorniť na korupciu.

Svoje podozrenia môžu oznámiť buď na telefónnom čísle 02/208 37 444 alebo na e-mailovej adrese korupcia@genpro.gov.sk. Linky budú zriadené na Úrade špeciálnej prokuratúry Generálnej prokuratúry SR. "Vedomosti o korupčnom správaní sa by mali občania oznamovať v čo najkonkrétnejšej podobe. Uviesť môžu meno a kontaktnú adresu, aby mohli byť informovaní o vybavení podnetu alebo pre potreby doplnenia údajov," spresnila Gedrová.

Generálna prokuratúra Slovenskej republiky zároveň upozorňuje občanov na ustanovenie trestného zákona o trestnom čine krivého obvinenia. Dopustí sa ho človek, ktorý iného lživo obviní z trestného činu v úmysle privodiť jeho trestné stíhanie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok