Saková o roku s pandémiou: Krajinu riadia neprofesionáli

TA3 TASR
7.3.2021 16:26

Neprofesionáli, ktorí riadia krajinu, neprinášajú ani po opätovných výzvach občanov riešenia na nasledujúce mesiace. Spoločnosť má tak obavy z blízkej budúcnosti. V reakcii na prvý rok pandémie to na sociálnej sieti uviedla bývalá ministerka vnútra a členka mimoparlamentnej strany Hlas-SD Denisa Saková.

Saková o roku s pandémiou: Krajinu riadia neprofesionáli
TASR/Jakub Kotian

Pripomenula, že prvý lockdown bol pre mnohých ľudí ako domáca dovolenka. "Dobrí manažéri sediaci vo vládach v zahraničí už v júni začali s prípravami na druhú vlnu, ktorú predpovedali všetci odborníci. No, žiaľ, u nás sa príprava na druhú vlnu ani nezačala. Práve naopak. September priniesol prvé nezhody odborníkov s politickým vedením tejto krajiny," uviedla Saková. Posledné mesiace sú podľa nej dôsledkom podcenenia celej situácie a neprofesionálnych krokov a rozhodnutí vlády v boji s pandémiou.

"Hádky vlády so všetkými - lekármi, epidemiológmi, prezidentkou, novinármi, a hádky najmä s občanmi vyústili do stavu, keď máme stovku mŕtvych denne, tisícky nakazených denne, kolabuje nám zdravotníctvo a hospodárstvo dostáva jednu z najmenších ekonomických pomocí zo strany štátu v rámci EÚ," poukázala na to Saková. Spoločnosť sa tak podľa nej obáva, čo prinesú najbližšie mesiace pandémie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok