Volko pred sobotňajšou obhajobou necíti tlak: Som pripravený

TA3 TASR
5.3.2021 14:24

Slovenský šprintér Ján Volko nastúpi v sobotu k obhajobe titulu na 60-metrovej trati na halových majstrovstvách Európy v atletike. V poľskej Toruni ho čakajú ráno rozbehy od 10.18, prípadné semifinále od 13.50 a finále večer o 20.58.

Volko pred sobotňajšou obhajobou necíti tlak: Som pripravený
TASR/AP

Napriek pozícii obhajcu titulu bude pre neho úspechom aj postup do finále, pretože mu patrí v európskych tabuľkách až 10. miesto s časom 6,61 s. "Celkovo si z toho, že som obhajca, nerobím ťažkú hlavu. Zlato z Glasgowa je už minulosť, bolo to dávno a momentálne je situácia iná. Vo finále bude osem pretekárov, takže podľa tohtoročných tabuliek som mimo finále. Vôbec mi to neprekáža a je to stále lepšie, ako keby som pociťoval tlak v dôsledku toho, že som tabuľkový líder," cituje oficiálny server Slovenského atletického zväzu Volka.

Najrýchlejší slovenský bežec si sezónne maximum vylepšil vo svojej generálke na Halových majstrovstvách Európy na slovenskom šampionáte v Bratislave. "Celý čas som veril mojim trénerom, že všetko nastavia tak, aby forma prišla na halových ME. Na postup z rozbehov do finále bude podľa mňa potreba výkon pod 6,70, na postup do finále blízko k 6,60 a na medailu možno aj pod túto hranicu. Na aký čas sa cítim, neprezradím, ale som kvalitne pripravený a cítim sa dobre," uviedol Volko.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok