Kollárov poslanec bojuje o život. V nemocnici je aj jeho manželka

TA3
5.3.2021 11:18

Parlamentný poslanec Miloš Svrček bojuje v nemocnici s ťažkým priebehom ochorenia Covid-19. V našej relácii Téma dňa to vo štvrtok potvrdil predseda národnej rady Boris Kollár, podľa ktorého bojuje o život aj Svrčekova manželka.

Kollárov poslanec bojuje o život. V nemocnici je aj jeho manželka
TA3

"Končia tu všetky srandy. Myslím si, že je na mieste, aby sa kritická infraštruktúra parlamentu zaočkovala," uviedol v Téme dňa Kollár a pripomenul rokovanie parlamentu, kedy boli za igelitom prítomní aj pozitívni poslanci. "Potrebujeme, aby parlament zasadal, aby prijímal zákony, ktoré budú naozaj riešiť tieto covidové problémy alebo opatrenia, ktoré môžu pomôcť ľuďom."

Traja poslanci zo strany Sme rodina boli podľa Kollára chorí alebo v karanténe. Ako uviedol, v predsedníctve nemajú len poslancov, ale aj ľudí, ktorí nie sú poslancami. "Ak to napočítame, tak by nám chýbalo asi šesť ľudí," uviedol šéf národnej rady. V stredu bude mať strana Sme rodina predsedníctvo spolu s klubom poslancov, z ktorého má vzísť záväzné stanovisko k súčasnej koaličnej kríze. Podľa Kollára aj napriek roztržkám parlament aj vláda fungujú. "Vláda beží ďalej, štát funguje ďalej," vyhlásil Kollár.

Medzi zaočkovanými politikmi je už aj 55-ročný predseda parlamentu, ktorý dostal vakcínu od Pfizeru. Ako povedal v Téme dňa, spolu so sudcami, prokurátormi či ústavnými činiteľmi patrí do kritickej infraštruktúry. Pripomenul, že poslanci sa očkovali v prvej vlne spolu s prezidentkou Zuzanou Čaputovou, kedy on túto možnosť nevyužil, pretože uznal za vhodné počkať, kým sa zaočkujú zdravotníci.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok