Trenčín vysoko zdolal Poprad

SITA
30.9.2012 23:29

Dukla Trenčín - HK Poprad 5:2 (1:1, 3:0, 1:1).

Trenčín vysoko zdolal Poprad
SITA

Hokej - Tipsport extraliga - 6. kolo:

Dukla Trenčín - HK Poprad 5:2 (1:1, 3:0, 1:1)

Góly: 2. Lelkeš (Sojčík, Tybor), 24. Pardavý (J. Gašparovič, Biro), 29. Tybor (Sojčík, Lelkeš), 32. Pardavý (Habšuda, O. Mikula), 48. Pardavý (tr. strieľanie) - 16. D. Buc (D. Skokan, Kovačevič), 44. D. Skokan (D. Buc, B. Rapáč)
Vylúčení: 4:8 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc - Holienka, Valach, 1740 divákov

Zostavy:

Trenčín: Kristín - T. Bokroš, Biro, E. Bagin, E. Bednár, Habšuda, Ďurkech, od 41. min Imrich a M. Nemčík - O. Mikula, J. Gašparovič, Pardavý - Tybor, Lelkeš, Sojčík - Radulay, M. Adamec, Šišovský - B. Mravík, Stantien, Jakúbek

Poprad: Sidor - M. Šterbák, R. Suchý, Kovačevič, D. Kramár, Pentikäinen, J. Špelda, M. Kurali, Gáborčík - R. Tomas, Klouda, Sabolič - D. Skokan, Koskinen, D. Buc - Macejka, S. Takáč, Matúš Paločko - P. Gapa, B. Rapáč, Homa

Trenčín vstúpil do zápasu veľmi aktívne a súpera zatlačil, čoho výsledkom bol prvý gól už po 76 sekundách hry, keď sa presadil prudkou strelou Lelkeš - 1:0. Domáci nepoľavili ani po prvom strelenom góle a vypracovali si množstvo príležitostí, no brankár Sidor hostí podržal. Na nedôraznú koncovku Trenčín doplatil v 16. min, keď najskôr Kristín zlikvidoval Skokanov nájazd a pokračujúcu akciu následne zakončil presnou strelou z uhla Buc - 1:1. Poprad si v prvej časti hry neutvoril veľa šancí, takže vyrovnaný stav bol pre hostí povzbudzujúci.
Tí aj začali druhú tretinu aktívnejšie. Domáci však potom opäť vzali opraty zápasu pevne do rúk a boli aj efektívnejší. V 24. min strelou na dvakrát Pardavý vrátil Trenčanom náskok a tí ho v polovici zápasu ešte zveľadili. V 29. min trafil presne umiestnenou strelou Tybor a v 32. min pohotovo doklepol vyrazenú strelu do bránky Pardavý - 4:1. Hra sa rozprúdila a pred bránkami nechýbal vzruch, aj hostia boli strelecky usilovní, ale Kristína neprekonali. Činil sa aj hosťujúci brankár Sidor, ktorý v 34. min zneškodnil Tyborovi samostatný nájazd.
V 44. min síce Skokan skorigoval stav stretnutia a vykresal pre Poprad iskierku nádeje, ale Trenčín spoľahlivo kontroloval vývoj stretnutia. V 46. min predviedol Sojčík technickú parádu, trafil však len hornú žŕdku. O dve minúty Pardavý premenil trestné strieľanie nariadené za hodenie hokejky a zavŕšil hetrik. Hostia už nedostali príležitosť čokoľvek so zápasom urobiť. Trenčín si zaslúžene pripísal prvé body v sezóne.
Hlasy:

Róbert Kaláber (tréner Trenčína): "Na tento zápas sme nastúpili už od prvého striedania koncentrovane a s obrovskou túžbou po víťazstve. Snažili sme sa čo najrýchlejšie streliť prvý gól. To sa nám aj podarilo, ale nedokázali sme využiť ďalšie príležitosti. Potom sme po vlastnej chybe inkasovali, ale do druhej tretiny sme nastúpili s rovnakým zámerom ako na začiatku zápasu. Podarilo sa nám súperovi gólovo ujsť, čo dodalo pokoj na naše hokejky na ceste za víťazstvom. Ukázalo sa, že keď zaberú skúsení hráči, dokážu sa pridať aj mladí a takýmto spôsobom môžeme smerovať za úspešnými výsledkami."

Jozef Škrak (tréner Popradu): "Domáci začali tento zápas naplno, lepšie a agresívnejšie sa pohybovali pred bránkou a vypracovali si množstvo gólových príležitostí. Na ich prvý gól sme dokázali odpovedať, ale po hrubých chybách v druhej tretine sme opäť inkasovali. Táto časť stretnutia rozhodla o víťazovi. Hoci sme sa nevzdávali a snažili sa až do konca, domáci nás prevýšili svojou väčšou túžbou po víťazstve."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok