Výmena členov vlády vraj nestačí, Smer odvolávanie neplánuje

TA3 TASR
4.3.2021 16:44

Opozičný Smer-SD tvrdí, že výmena členov vlády v rámci jej rekonštrukcie nestačí. Vládna koalícia by sa mala podľa šéfa strany Roberta Fica urýchlene dohodnúť a fungovať ďalej, alebo by sa malo smerovať k predčasným voľbám. Kritizuje, že koalícia naťahuje rokovania o svojej budúcnosti. O rekonštrukcii vlády má koaličná Sme rodina rokovať budúcu stredu (10. 3.).

Smer-SD nebude podľa Fica podávať do parlamentu žiadny návrh na odvolávanie členov vlády. Poslanci pôsobiaci v Hlase-SD si chcú počkať na výsledok koaličných rokovaní. "Ani rekonštrukcia, ani výmena vo vláde nikomu v tejto krajine nepomôže," skonštatoval Fico na tlačovej konferencii s tým, že vláda je rozvrátená vzťahovo i osobnostne a sú v nej nevzdelaní ľudia.

Odchod ministrov podľa neho nič nezmení na fungovaní vlády. Jediná cesta na riešenie sú podľa neho predčasné voľby, alebo by mal kabinet začať "reálne makať". V čase pandémie sú ohrozené životy ľudí, preto sa musí podľa Fica koalícia dohodnúť. "Ak je pre nás teraz najväčšou výzvou COVID-19, tak by sme očakávali, že na čele štátu bude jednotný tím, ktorý bude bojovať, a to aj s chybami, my by sme tomuto tímu pomáhali," doplnil šéf Smeru-SD.

Poslanci pôsobiaci v Hlase-SD si chcú počkať na výsledok koaličných rokovaní. "Potom zvážia ďalší postup," uviedla hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková. Mimoparlamentná SNS vyzvala poslancov vrátane koaličných partnerov Borisa Kollára, Richarda Sulíka a Veroniky Remišovej, aby "bezodkladne iniciovali mimoriadnu schôdzu na vyslovenie nedôvery Igorovi Matovičovi".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok