Prichýlili dievča v zlej situácii. Namiesto pomoci ho predávali na sex

TA3 TASR
4.3.2021 16:05

Príslušníci Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii objasnili prípad obchodovania s ľuďmi spáchaného formou sexuálneho vykorisťovania. Počas policajnej akcie v Nitre zadržali policajti dve osoby. Zo zločinu obchodovania s ľuďmi sú obvinení 31-ročná žena a rovnako starý muž, informovala Denisa Bárdyová, hovorkyňa Prezídia Policajného zboru.

Prichýlili dievča v zlej situácii. Namiesto pomoci ho predávali na sex
facebook.com/policiaslovakia

Vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície Prezídia Policajného zboru navrhne prokurátorovi ich väzobné stíhanie. Podľa zistení polície mala obvinená žena vlani v lete ponúknuť ubytovanie v tom čase 15-ročnému dievčaťu, ktoré bolo v zlej sociálnej, ekonomickej a rodinnej situácii.

Po príchode do rodinného domu jej teraz už obvinená mala založiť účet na sociálnej sieti a ponúkať ju na sexuálne služby. Zarobené peniaze mali byť použité na uhradenie poplatkov súvisiacich s ubytovaním. „Keď dievča odmietalo poskytovať sexuálne služby, tak jej mali bez jej vedomia podať omamné látky," uviedla Bárdyová.

Vzhľadom na to, že dvojica spáchala čin na chránenej osobe, hrozí páchateľom po dokázaní viny trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok