Prezidentka prijala Hegera. Témou bol plán obnovy, ale aj kríza

TA3 TASR
4.3.2021 12:58

Prezidentka Zuzana Čaputová prijala vo štvrtok v Prezidentskom paláci ministra financií Eduarda Hegera. Hovoriť mali o pláne obnovy, dotkli sa však aj aktuálnej vnútropolitickej situácie.

Prezidentka prijala Hegera. Témou bol plán obnovy, ale aj kríza
TASR/Jakub Kotian

Hovorca hlavy štátu Martin Strižinec priblížil, že išlo o dlhšie plánované pracovné stretnutie. "Týkalo sa predovšetkým plánu obnovy, ktorý minister prezidentke odprezentoval, diskutovali však aj o aktuálnej vnútropolitickej situácii," doplnil. Minister Heger uviedol, že hovorili o pláne obnovy. "Pani prezidentka sa už viackrát vyjadrila pozitívne k plánu obnovy, čo ma veľmi teší," doplnil.

K stretnutiu prišlo deň po tom, ako sa hlava štátu rozprávala s koaličnými SaS a Za ľudí o vládnej kríze. SaS a Za ľudí volajú po rekonštrukcii vlády, Sme rodina je naklonená diskusii o tejto téme. Prezidentka po stretnutí so šéfom SaS Richardom Sulíkom a predsedníčkou Za ľudí Veronikou Remišovou povedala, že verí v zhodu v koalícii na potrebných zmenách.

V koalícii je už dlhší čas napätie, pnutie teraz vyvolal nákup vakcín Sputnik V, ktoré mal vyrokovať premiér Igor Matovič s ruskou stranou. V súvislosti s rekonštrukciou sa spomína výmena premiéra i ministra zdravotníctva. Nikto z koaličných strán nechce povedať, či by za premiéra chceli Hegera. Zhodujú sa v tom, že predčasné voľby odmietajú.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok