SaS reaguje na status Matoviča: Do kresla premiéra nedorástol

TA3
4.3.2021 11:39

"Igor Matovič opätovne otáča situáciu a vydiera občanov aj koaličných partnerov," reagovala strana SaS na najnovší status premiéra o vakcíne Sputnik. Požiadavka na rekonštrukciu vlády podľa SaS nie je pre dovoz Sputnika, ale kvôli jeho štýlu vládnutia.

„Ani po roku v pozícii premiéra nepochopil, že vládnuť sa nedá cez Facebook. Dohody sa nerobia cez verejné osočovanie koaličných partnerov, ale za rokovacím stolom. To platí aj o desiatkach miliónov eur daňovníkov, ktoré sa nemíňajú z večera do rána, ale s rozvahou," uviedol predseda SaS Richard Sulík. Igor Matovič podľa neho opäť raz len ukázal, že do kresla premiéra nedorástol a jeho najnovším statusom len podčiarkol nevyhnutnosť rekonštrukcie vlády.

Premiér na sociálnej sieti informoval o tom, že výrobca vakcíny Sputnik V je ochotný zrušiť celú zmluvu na zabezpečenie dvoch miliónov vakcín, a to bez akýchkoľvek sankcií voči Slovensku. Urobil by tak v súvislosti so situáciou, ktorú nákup vakcíny vyvolal, a hrozbou rozpadu vlády. Zároveň vyzval koaličných partnerov, aby sa k tomu vyjadrili.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok