Kedy budú písomné maturity? Čaká sa na rozhodnutie odborníkov

TA3 TASR
4.3.2021 10:22

K termínu konania a podmienkam realizácie písomnej formy internej časti maturitnej skúšky, teda slohovej práce, sa bude musieť vyjadriť aj konzílium odborníkov a epidemiológov.

Presný dátum konania sa tejto skúšky nie je možné určiť. Pre TASR to uviedol odbor komunikácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

"V tejto chvíli nie je možné určiť presný termín, pretože priebežne sa situácia ešte môže zmeniť," poznamenal rezort školstva. V rozhodnutí ministra školstva zo 4. januára sa uvádza, že písomná forma internej časti maturitnej skúšky sa uskutoční v termíne od 12. apríla. "Konkrétny termín konania písomnej formy internej časti maturitnej skúšky určí Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky do 31. marca 2021," potvrdil rezort školstva.

Minulý rok bola písomná časť zrušená

Ministerstvo školstva tvrdí, že pracuje na príprave realizácie písomnej formy internej časti maturitnej skúšky, dolaďuje, za akých podmienok a hygienických opatrení by sa mohla písomná maturita uskutočniť. "Harmonogram tejto časti písomnej maturity je zo strany Národného ústavu certifikovaných meraní vzdelávania pripravený," poznamenal odbor komunikácie rezortu školstva.

Externá časť maturitnej skúšky bola v školskom roku 2020/2021 zrušená. Ústna forma internej časti maturitnej skúšky sa má uskutočniť v termínoch od 17. mája. Z rozhodnutia ministra, ktoré bolo vydané ešte začiatkom januára, vyplýva, že konkrétny termín konania sa ústnej formy internej časti maturitnej skúšky určia okresné úrady v sídle kraja pre stredné školy vo svojej pôsobnosti tak, aby maturitná skúška prebiehala v priebehu jedného týždňa. A ak je to potrebné, najviac v trvaní dvoch týždňov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok