Z Košíc hlásia útoky na zdravotníkov, žena dostala kopanec do tváre

TA3 TASR
3.3.2021 16:19

K napadnutiu posádky Rýchlej lekárskej pomoci (RLP) pacientom došlo v Košiciach. "Pri prevoze do nemocnice pacient najprv v sanitnom vozidle zaútočil na lekára, ktorého udrel päsťou do oblasti brucha. Pri vykladaní pacienta zo sanitky v nemocnici pacient ležiaci na nosidlách kopol zdravotnícku záchranárku do tváre," informoval hovorca Záchrannej služby Košice (ZSKE) Viktor Wurm.

Z Košíc hlásia útoky na zdravotníkov, žena dostala kopanec do tváre
TASR/Pavel Neubauer (ilu)

Deň predtým podľa neho ďalšia košická posádka RLP čelila verbálnym útokom, ktoré neskôr prešli aj do fyzickej roviny. Zranená záchranárka z tohto prípadu je v súčasnosti práceneschopná.

"Naši lekári, záchranári a vodiči sú tu stále, 24 hodín denne pre pacientov so všetkými diagnózami, aj keď pracujú pod enormným tlakom pandémie. Preto akékoľvek útoky na nich považujeme za odsúdeniahodné a budeme striktne trvať na trestnoprávnej zodpovednosti osôb, ktoré sa zdravotníkom za pomoc odvďačujú fyzickými útokmi," konštatoval Wurm.

Zdravotnícki záchranári spadajú podľa Trestného zákona do skupiny chránených osôb, čo znamená vyššiu mieru zákonnej ochrany pri napadnutí počas výkonu povolania.

Témy: pacient Košice
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok