Prestaňte sa správať ako deti na pieskovisku, žiada Kollár

TA3 TASR
3.3.2021 13:38

K aktuálnej situácii v koalícii sa vyjadril aj predseda NR SR a šéf strany Sme rodina Boris Kollár. Máme tu dvoch partnerov, ktorí na seba útočia cez sociálne siete a zvolávajú tlačovky, teraz sa pridala tretia strana, povedal Kollár. Preto sa aj on prvýkrát rozhodol poslať odkaz cez médiá.

Pozvanie k spoločnému stolu

"Vážení koaliční partneri, prestaňte sa správať ako deti na pieskovisku," povedal s tým, že predstaviteľov OĽANO, SaS a Za ľudí pozýva na spoločné rokovanie v budove Národnej rady SR dnes o 17. hodine, kde majú diskutovať a nájsť riešenie súčasnej krízy.

"Vráťme sa k tomu, prečo táto vládna koalícia vznikla. Táto vládna koalícia vznikla preto, aby sme naplnili zmenu, ktorú ľudia požadovali, a aby každá zo štyroch koaličných strán naplnila program, pre ktorý nás ľudia do parlamentu poslali," vyhlásil Kollár.

Pozval preto partnerov k spoločnému stolu. "Aby sme si sadli a za zatvorenými dverami si všetky veci vydiskutovali a posunuli tento dialóg dopredu," ozrejmil. Zároveň poznamenal, že hnutie Sme rodina nezvykne niečo partnerom odkazovať cez médiá, no poukázal na hádky v koalícii a dôsledky sporov. "Porazení budú len obyčajní, bežní ľudia," uviedol a pripomenul vysoké počty úmrtí na ochorenie COVID-19.

SaS aj OĽANO na stretnutie prídu

Zástupcovia SaS sa na stretnutí, ktoré zvolal Kollár, zúčastnia, ak sa stretnutie uskutoční. Potvrdil to hovorca SaS Ondrej Šprlák. Za ľudí sa k ponuke Kollára vyjadrí po stretnutí s prezidentkou Zuzanou Čaputovou. Uviedol to člen predsedníctva Roman Krpelan.

"Strana SaS je otvorená každému konštruktívnemu rokovaniu. Takže áno, ak stretnutie bude, zástupcovia SaS sa stretnutia zúčastnia," skonštatoval hovorca SaS.

Aj predstavitelia hnutia OĽANO sa na stretnutí zúčastnia. Potvrdil to predseda poslaneckého klubu hnutia Michal Šipoš.

V koalícii je už dlhšie napätie, pnutie teraz vyvolal nákup vakcín Sputnik V, ktoré mal vyrokovať premiér Igor Matovič (OĽANO) s ruskou stranou. Za ľudí a SaS sú proti používaniu vakcíny, ktorá nemá registráciu v Európskej únii. Za ľudí už prišla o dvoch poslancov, hrozia jej ďalšie odchody. Remišová nevylúčila ani možnosť rozpadu vládnej koalície. Sulík aj Remišová hovoria o potrebe prijať zásadné rozhodnutia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok