Remišová a Sulík po stretnutí s prezidentkou: Predčasné voľby nechceme

TA3 TASR
3.3.2021 12:31

Predsedníčka koaličnej strany Za ľudí Veronika Remišová prišla v stredu popoludní spoločne so šéfom strany SaS Richardom Sulíkom do prezidentského paláca. So Zuzanou Čaputovou hovorili aj o možnej rekonštrukcii vlády.

Po stretnutí u prezidentky sa Remišová so Sulíkom zhodli na tom, že ani jeden z nich nepodporuje myšlienku predčasných volieb. Rekonštrukcia vlády je však podľa nich nevyhnutným krokom. Ako pripomenula Remišová, v súčasnosti má koalícia za sebou prvý rok vlády. Priznala, že urobili veľa chýb, z ktorých sa ale chcú poučiť. Podľa jej slov museli bojovať nielen s pozostatkami bývalej vlády, ale aj s pandémiou. "Vidíme, že často sa občania musia zaoberať problémami vlády," uviedla s tým, že by to malo byť presne naopak a vláda by mala riešiť problémy ľudí.

Jednou z najdôležitejších úloh je v súčasnosti podľa Remišovej obnoviť dôveru v štát a inštitúcie. "Hodnotili sme s pani prezidentkou aktuálnu situáciu a rozprávali sme sa aj o možnej rekonštrukcii vlády," povedala s tým, že sa budú snažiť o to, aby platili pravidlá a vládla politická kultúra. Nechce, aby boli občania svedkami hádok medzi koaličnými partnermi.

"V žiadnom prípade nechceme predčasné voľby," zopakoval Richard Sulík svoje slová zo stredajšieho doobedia. Koalícia je podľa neho silná, má vyše 90 poslancov, preto v nej treba pokračovať.  Ako dodal, rekonštrukcia vlády  nemusí nutne vyvolať predčasné voľby. Vidia v rekonštrukcii vlády riešenie, ktoré by mohlo situáciu upokojiť tak, aby mohla vládnuť ďalšie tri roky.

Po stretnutí u prezidentky Zuzany Čaputovej čaká všetky štyri koaličné strany spoločné stretnutie. Na to ich vyzval šéf strany Sme rodina a predseda parlamentu Boris Kollár, ktorý vyzval koaličných partnerov, aby sa prestali správať ako deti na pieskovisku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok