Gröhling je pri školách otvorený kompromisu, chce zabrániť odchodu mladých ľudí

TA3 TASR
2.3.2021 20:51

Zdá sa, že minister školstva prehodnotil návrh novely vysokoškolského zákona a črtá sa nová úprava. Po rokovaní so zástupcami univerzít, ktorí sa obávali politizácie vysokého školstva, sa niektoré pôvodné návrhy prehodnotia. Viac nám v Téme dňa povedal minister školstva Branislav Gröhling (SaS).

Podľa ministra je dôležité sa okrem pandémie venovať aj reformám v školstve a dodal, že zmenami "búri pokojné vody". Aj on vníma nezhody vo vládnej koalícii, no preferuje vydiskutovať si veci za zatvorenými dverami a až potom prísť s oficiálnym stanoviskom. Podľa neho niektoré vyjadrenia prekročili určitú hranicu.

Gröhling vysvetlil, že pri zásadných zmenách pri vysokých školách chceli konzultovať zmeny aj s jednotlivými reprezentáciami. Má radosť, že sa nebude rozprávať iba o voľbách do senátov či rektoroch, ale aj "o mladých ľuďoch, pre ktorých všetky návrhy robíme. Budeme sa pozerať na ich vzdelávanie, kvalitu vzdelávania a následne aj uplatnenie nielen v pracovnom živote."

Povedal, že na pripomienky a kritiku ohľadom vysokoškolského zákona sa na ministerstve pozrú. "Som veľmi otvorený tomu, aby sme našli nejaký kompromis. Súčasný stav už nie je vyhovujúci a radi by sme eliminovali odchod mladých ľudí do zahraničia."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok