S vakcínou neotáľali. Donald Trump a jeho žena sú už zaočkovaní

TA3 TASR
2.3.2021 09:36

Bývalý prezident USA Donald Trump sa ešte počas výkonu funkcie dal spolu so svojou manželkou Melaniou zaočkovať prvou dávkou vakcíny proti koronavírusu.

S vakcínou neotáľali. Donald Trump a jeho žena sú už zaočkovaní
TASR/AP

Podľa dostupných informácií Trumpovci dostali prvú dávku niekedy začiatkom roka, keďže Donaldovi Trumpovi mandát oficiálne vypršal 20. januára. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na nemenovaného poradcu amerického exprezidenta.

S očkovaním robí tajnosti

Druhou dávkou bol bývalý prezidentský pár zaočkovaný v štáte Florida po tomto termíne, teda už po odchode Trumpa z Bieleho domu, priblížil poradca. Nespresnil, či dostali vakcínu od konzorcia Pfizer/BioNTech alebo od firmy Moderna.
Nie je jasné, prečo Trumpovci držali svoje zaočkovanie niekoľko týždňov v tajnosti, alebo prečo sa o ňom exprezident v nedeľu nezmienil vo svojom dlhoočakávanom vystúpení na konzervatívnej politickej konferencii CPAC v meste Orlando v štáte Florida, píše DPA.

Exprezident USA však vo svojom nedeľňajšom prejave pripomenul svojim priaznivcom, že nákup potrebných vakcín sprostredkovala práve jeho vláda. Zároveň vyzdvihol rýchlu distribúciu očkovacích látok po krajine a vyzval občanov, aby sa nechali zaočkovať.

Najskôr očkovanie odmietol

Trump predtým odmietol zaočkovanie na radu svojich lekárov. Podľa nich by po podaní vakcíny mohli nastať zdravotné komplikácie z dôvodu liečby, ktorú mu aplikovali vlani v septembri, keď bola u Donalda Trumpa potvrdená nákaza koronavírusom.

Odborníci však odporúčajú zaočkovanie aj pre ľudí, ktorí už prekonali covid, keďže môže dôjsť k opakovanej nákaze, píše DPA.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok